Biologische Knappertjes
Met Biologische Knappertjes kun je eindeloos variëren. Ze zijn heerlijk bij het ontbijt met boerenkaas en een paar schijfjes komkommer. Of als tussendoortje bij de thee, met roomboter en hagelslag. En wat dacht je van een Biologisch Knappertje met zelfgemaakte tapenade bij de borrel?
Inhoud: 14 stuks, 140 gram
In juli 1914 vestigt Hendrik Wieringa zich als bakker in Wildervank. Hij neemt samen met zijn echtgenote Grietje Munneke de broodbakkerij en winkel over van zwager Hendrik Boer. Negentien jaar later ontwikkelt Hendrik een geheel nieuw soort cracker, een variant op de typisch Groningse hardbroden, in die tijd geliefde kost voor landarbeiders en zeelieden.
Twintig jaar later, aan het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw, zijn de Knappertjes zo succesvol dat de broers Edo en Jaap Wieringa zich volledig gaan toeleggen op de productie en verkoop. De Knappertjes worden afgezet via kruideniers in de wijde regio en in de rest van Nederland. Naast Knappertjes maakt de bakkerij op dat moment ook Groninger koek, kruidkoek en cake.
© 2024 www.groningen-natuurlijk.nl - Powered by Shoppagina.nl