Stinzenplanten zijn verwilderde knol-, bol- en wortelgewassen die vanaf de zestiende eeuw zijn ingevoerd in ons land. Van oorsprong groeiden ze rond kastelen, borgen en buitenplaatsen. Sneeuwklokje en bonte krokus zijn bekende voorbeelden, maar ook winterakoniet, holwortel en bostulp behoren tot deze planten.
De 'Basisgids Stinzenplanten' brengt alle in Nederland bekende stinzenplanten voor het eerst bijeen in een prachtige fotogids gericht op herkenning in het veld. Nadruk ligt op de fraaie en gedetailleerde kleurenfoto’s, aangevuld met duidelijke beschrijvingen over onder andere grootte en bloeitijd. Ook bevat het boek volop achtergrondinformatie over historie, ecologie en voorkomen.
De honderd meest algemene stinzenplanten in je binnenzak
Het boek sluit aan op de gelijknamige app van dezelfde auteurs (gratis, tot nu toe alleen voor Android).
Rick Hoeksema is natuurliefhebber en kajakavonturier. Opgegroeid in het Vechtgebied, leerde hij via de KNNV de stinzenflora kennen. Naast zijn werk voor de Waddenzee bij Rijkswaterstaat, ontwikkelt hij Natuurapps vanuit Nature2U.
Wil Leurs is mede eigenaar van de natuur beeldbank AGAMI en medeauteur en fotograaf van de Basisgids Stinzenplanten. Hij werkt als analist hydrobiologie voor Wetterskip Fryslân en is gespecialiseerd in zoetwateralgen en waterplanten. Naast zijn werk fotografeert hij onder andere al vele jaren de insectenwereld.
Heilien Tonckens is gewaardeerd Stinzenflora kenner uit Appelscha. Zij is van jongs af aan gegrepen door wilde- en stinzenplanten en heeft van haar passie haar beroep gemaakt. Zij inventariseert Stinzenflora Fryslan als opvolger van D.T.E. van der Ploeg en adviseert over herstel van Stinzenflora in parken bij kastelen.
© 2024 www.groningen-natuurlijk.nl - Powered by Shoppagina.nl