Voor liefhebbers van wildplukken en eten uit de natuur
Wildplukken is een rage en mensen willen dichter bij de natuur staan. De “natuur op je bord” is een verrassend en verrijkend boek. Daar waar de meeste boeken niet veel verder gaan dan brandnetelsoep en kamillethee, biedt dit boek een originele blik op het culinair verwerken van je wilde eetbare oogst.
Wat dacht je bijvoorbeeld van madeliefjesazijn, gevulde akkerwinde met kamille, hazelnootlatte of zeewiercrackers? De recepten worden aangevuld met pluk– en bewaartips en weetjes over de gebruikte wilde planten, bessen, noten en kruiden.
Ruim 80 lekkere en originele recepten met veel voorkomende wilde planten
Gerangschikt per seizoen, voorzien van mooie foto’s
Uit de pers
"Wildplukken is een kleine hype. 'De natuur op je bord' is een fraai kookboek met wilde planten. Geen overdreven moeilijke gerechten, geen poespas, maar veel lekkere substantiële recepten. Meer dan 'smoothies', 'salades' of 'thee' " – MergenMetz.
Over de auteur:
Katelijne Mannaerts is herborist, natuurgids en kokkin. Wildplukken en koken zijn haar grote passie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en recepten met wilde planten. Bekijk ook haar website.
© 2024 www.groningen-natuurlijk.nl - Powered by Shoppagina.nl