Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

De Smaak van het Bos

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Specificaties
Productcode 41.182.004
EAN code 9789056159191
Auteur(s) Bernadette Wörndl
Illustrator(en) -
Vertaling Ellen Hosmar
Uitgever Sterck & D Vreese
Samenwerking -
Druk -
Uitvoering Hardcover, full colour
Aantal bladzijden 184
Formaat 20,5 x 27,5
ISBN 9789056159191
Leeftijd -
Omschrijving

De Smaak van het Bos

Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten.

Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten

Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!

De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden …

Sfeervolle foto’s uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij.

 

Over de auteur

Bernadette Wörndl 

Bernadette Wörndl is kookboekenschrijfster en foodstyliste. Eigenlijk was het de kunst die Bernadette deed eten – of misschien toch niet helemaal. Op driejarige leeftijd maakte ze al het ene strudeldeeg na het andere met haar grootmoeder, de beste kokkin ter wereld. Als andere kinderen een boomhut wilden bouwen, liep ze liever de keuken in om taarten te bakken. 

Maar ze moet haar passie voor koken niet zo snel uitleven. Ze wijdde zich aanvankelijk aan de kunst, studeerde af aan de textielschool in Salzburg en verhuisde vervolgens naar Wenen om haar creativiteit verder te verkennen aan de Weense kunstschool.

Daar ontwikkelde het onderwerp ‘voedselkunst’ zich al snel tot haar centrale artistieke interesse en hield ze zich steeds meer bezig met de materiële en sociaal-culturele aspecten van het onderwerp eten.

Uitgeverij Sterck & De Vreese

Sterck & De Vreese richt zich vooral op non-fictie boeken op de gebieden geschiedenis, kunst, natuur en samenleving. Uitgevers zijn Katrien De Vreese en Steven Sterk. Samen met Noordboek, HL-Books en Bornmeer vormen zij een jonge en snel groeiende uitgeverij op het gebied van kwalitatief hoogwaardige non-fictie in Nederland.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Linkedin Pinterest